Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2013. Január 25. 11:10, péntek | Belföld
Forrás: MTI

MSZP-MSZDP: a főpolgármester vasárnap kapcsoltassa le a Parlament díszkivilágítását!

MSZP-MSZDP: a főpolgármester vasárnap kapcsoltassa le a Parlament díszkivilágítását!

Az MSZP és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) arra szólította fel Tarlós István főpolgármestert (Fidesz-KDNP), hogy vasárnap, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján - a római Colosseum elsötétülésével egy időben - kapcsoltassa le a Parlament és a Hősök tere díszkivilágítását.

Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, fővárosi frakcióvezetője és Schmuck Andor, az MSZDP elnöke nyílt levelet küldött Tarlós Istvánnak, melyet pénteken az MTI-hez is eljuttattak. Ebben azt írták, Budapest így adhatja tudtára országnak-világnak, hogy "Magyarország is megálljt kiállt, s nem ad teret az aggasztóan terjedő antiszemitizmusnak és a szélsőjobboldali eszméknek".
Emlékeztettek arra, hogy a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján, január 27-én lekapcsolják a világ egyik legismertebb műemléke, a Colosseum világítását; mint írták, Róma városa és a Római Zsidó Közösség így kíván tiltakozni a Jobbik antiszemita tettei és kijelentései ellen.
Utaltak arra is, hogy Gianni Alemanno, Róma főpolgármestere, akit az egykori jobboldali Nemzeti Szövetség színeiben 2008-ban választottak meg, arra szólította fel az európai fővárosokat és civil szervezeteket, csatlakozzanak az akcióhoz.
A két politikus nyílt levelének végén Babits Mihály sorait ajánlotta Tarlós István figyelmébe: "vétkesek közt cinkos, aki néma".

Címkék: Pártok-MSZP-MSZDP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:59, péntek | Belföld

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél az MBH Bank előrejelzése szerint

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél idén, jövőre a 4 százalékot is meghaladhatja a gazdasági fejlődés üteme - mondták az MBH Bank csütörtöki sajtóeseményének szakértői Budapesten.

2024. Július 05. 07:58, péntek | Belföld

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 05. 07:57, péntek | Belföld

MÁV: 30 százalékkal több baleset történt idén a vasúti átjárókban

Magyarországon az idén eddig 36 baleset történt a vasúti átjárókban, 30 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában

2024. Július 04. 08:00, csütörtök | Belföld

Nagy Márton: Magyarország különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban -